10 ting I ikke vidste om mig #6

London guide og et nyt polaroid kamera

london-guide-tips

I dag skal vi snakke om to ting. Den ene ting er mit nye polaroid kamera, som jeg fik penge til i fødselsdagsgave af mine forældre og bedstemor. Hvor fint er det ikke lige? Jeg har længe ønsket mig et polaroid kamera, men har været meget i tvivl om hvilket jeg skulle vælge og så har det også holdt mig lidt tilbage at det er så dyrt at købe film til dem. Men jeg synes bare at det er en rigtig fin ting at have med hjem fra ferier eller andre arrangementer som man gerne vil mindes, så lige inden vi tog til London besluttede jeg mig for dette Instax Mini 90, som kan lidt mere end det klassiske Instax mini og samtidig ser super cool ud. Vi havde det selvfølgelig med til London og det kom der så de her billeder ud af og selvom man sagtens kan se at jeg mangler lidt øvelse, så synes jeg at de er blevet ganske fine.

Det bringer os så til den anden ting, som det her indlæg skal handle om. London. Efter at have besøgt byen en del gange, synes jeg at det var på tide at jeg delte mine egne tips til byen med jer, så her kommer en ”lille” guide!

 

Se london fra oven

Der er mange forskellige muligheder for at se Londons skyline fra luften og det er helt sikkert en ting som jeg vil anbefale alle at gøre. Den mest populære er nok London Eye som er et kæmpe pariser hjul ved Themsen. Det tager en times tid at komme rundt og efter min mening er turen alle pengene værd. Den her gang, var anden gang, jeg tog en tur i hjulet og vejret var helt perfekt – solrigt og skyfri himmel.

En anden mulighed er The Shard, som jeg desværre ikke selv har haft fornøjelsen af at prøve (endnu), men det er Londons højeste skyskraber og giver helt sikkert et fantastisk udsyn over byen. Et alternativ til The Shard er Sky Garden, som ligger lige overfor The Shard, på den modsatte side af Themsen. Det er gratis at komme ind, men kræver dog at man har booket tid på forhånd. Udsigten fra Sky Garden er virkelig fantastisk – ikke mindst fordi man har perfekt udsyn til The Shard og det får man jo ikke når man er oppe i selve The Shard.

En anden god mulighed er at bestille bord på en af de restauranter, som har adresse i toppen af nogle af de høje skyskrabere. Vi havde bestilt bord til Duck and Waffle, som ligger på 40. etage af Heron Tower og har det mest fantastiske udsyn til The Gherkin. Det var virkelig lækker mad og så kostede det kun den frokost vi havde bestilt, hvilket bestemt var overkommeligt.

Tate Modern er endnu en gratis mulighed for at få et smukt udsyn. På 10. og øverste etage er der nemlig en udsigts terrasse hvor man har virkelig fint udsyn til Millennium bridge og St. Paul. Tate Modern ligger lige ud til Themsen, så selvom 10. etage ikke lyder af meget, har man altså et rigtigt fint udsyn og hvis man alligevel skal en tur på museet, må man ikke snyde sig selv for turen derop.

 

En tur på Themsen

Efter at man har set London fra toppen, kan det også anbefales at se byen fra den store flod, Themsen. Der er mange forskellige bureauer der sejler på floden og en tur koster altså ikke mere end 100 kr pr næse, hvilket jeg synes er givet rigtig godt ud. Turen er guidet og tager omkring 40 minutter. Herfra har man både udsigt til Westminster, Big Ben, London Eye, The Shard og ikke mindst Tower bridge. Det er en nem og hurtig måde at krydse alle de vigtigste attraktioner af på to-do listen og er altså et absolut must-do hvis I spørger mig.

 

Tag på marked

London har et hav af markeder og jeg har efterhånden besøgt rigtig mange af dem. De fleste er dags-bestemte, så derfor kan det godt svare sig at ligge lidt tid i planlægningen hvis man gerne vil have mest muligt ud af sit London-besøg.

Om lørdagen kan jeg anbefale at tage en tur på Portobello Road marked, som er et virkelig hyggeligt gademarked som strækker sig fra den ene ende af Nothing Hill til den anden. Det er især et godt marked hvis man er på udkig efter second hand tøj og brugskunst, men der er også flere boder med blandt andet frugt og grønt og brød. Markedet har åbent alle dage, men er altså bedst om lørdagen eller alternativt fredag.

Et andet lørdags-marked er Borough, som er et rigtig mad mekka. Det er Londons største mad marked og her kan man altså finde alt fra ost, brød og kager til lækker streetfood. Det kan især anbefales at kigge forbi markedet omkring frokost så man kan spise sig mæt i nogle af alle de gode streetfood boder og så er det også rimelig billige priser. Markedet er ret godt besøgt, så det kan godt kræve lidt tålmodighed at komme rundt og få sig noget mad, men jeg synes stadig at det er et besøg værd.

Old Spitalfields marked er også et besøg værd og selvom det er et marked der har åbent alle ugens dage, så er der mest gang i den om lørdagen hvor der er såkaldt ”style market”, hvor der er en masse forskellige designere der udstiller og sælger deres ting.

Om søndagen er især Brick Lane populært. Her sælger de lokale ud af gemmerne og det er altså et virkelig fint marked hvor der er mulighed for at gøre sig nogle røverkøb. Men det er ikke selve Brick Lane markedet, som jeg er mest vild med, men derimod Sunday Upmarket, som ligger i en hal i bunden af Brick Lane. Den her gang var første gang hvor jeg besøgte markedet, men bestemt ikke sidste. Her er der både tøj, accessories, brugskunst og de lækreste mad boder! Vi havde egentlig bestemt os for at tage på Poppies og spise fish & chips, men faldt over markedet ved en tilfældighed og blev altså nød til at prøve nogle af de forskellige lækre streetfood steder. Det er kun om søndagen, så hiv tid ud af kalenderen og spis dagens frokost her!

Hvis man er bare halvt så vild med planter og blomster, som jeg er, så er Columbia Road blomster marked et absolut must-do. Om søndagen bliver hele gaden forvandlet til et slaraffenland for plantenørder og aldrig har jeg set så mange smukke blomster og specielle planter samlet et sted. Flere gange måtte jeg stoppe op fordi der var en blomst eller plante jeg aldrig havde set før. Det er virkelig en god oplevelse. Vi kom tidligt og det kan godt anbefales, så der stadig er fyldt godt op med blomster. Når man har gået en tur mellem alle boderne kan man tage en tur i nogle af gadens normale butikker som ligger bag boderne. Her var også rigtig mange fine specielle ting at komme efter. Vi kunne jo desværre ikke slæbe blomster og planter med hjem i kufferten, men i stedet købte vi en lille lysmølle i en af de hyggelige butikker.

 

En tur på museum i Kensington

Museer i London er gratis og de bedste af slagsen ligger efter min mening i Kensington. De ligger forholdvis tæt hvilket er virkelig dejligt hvis man planlægger at besøge mere end et. Der er i hvert fald noget for enhver smag, så jeg vil bare lige hurtigt gå over mine favoritter

Albert & Victoria er bestemt et besøg værd. Hvis al det hvide marmor ikke er nok i sig selv, så byder museet også på mere end 4,5 millon kunstværker. Det er verdens største museum for dekorativ kunst og man kan altså bruge flere timer på at gå på de mange gange og trapper og studere kunst. Jeg kan i hvert fald.

I en lidt anden boldgade er Science museet, som jeg har besøgt to gange. Begge gange har det været et ønske fra dem som jeg har rejst med, men jeg synes faktisk at det byder på virkelig mange spændende ting. Især de områder hvor man selv skal være aktiv synes jeg er super fedt.

Design museet er selvfølgelig også et besøg værd hvis man interessere sig bare lidt for design. Jeg har kun været der en enkelt gang og vi nåede det desværre ikke den her gang, men næste gang skal jeg helt sikkert forbi igen.

Sidst vil jeg lige nævne Naturhistorisk museum, som ligger lige op og ned af Science museet. Bygningen i sig selv er et kunstværk og indenfor finder man blandt andet en imponerende samling af dinosaurskeletter, som man også ser i filmen Nat på museet. Det er helt sikkert et besøg værd, om man er i området eller ej.

 

Hvor skal man spise?

Uh, der er virkelig mange gode spisesteder i London, så det afhænger rigtig meget af hvad for noget mad man er til og selvfølgelig hvad ens budget tillader. London er ikke en billig by at spise i, så det kan hurtigt blive en dyr affære hvis man spiser på restaurant hver aften, men det er jo selvfølgelig et spørgsmål om hvordan man ønsker at prioritere. Personligt betaler jeg med glæde for at gå ud og spise lækker mad – det er en stor del af det, at rejse, for mig, men jeg har samlet lidt i forskellige prisklasser, som alle er et besøg værd.

Honest burger er i den billige ende af skalaen. Det er en klassisk burgerbar med 6-7 forskellige burgere på menuen som alle kommer med lækre fritter. Især hvis man er studerende kan det anbefales at tage et smut forbi. De kører nemlig med deal på 2 burgere, 2 fritter og 2 gange lemonade for bare 15 pund. Jeg er ikke sikker på at alle kædens resturanter har samme tilbud, men vi benyttede det i hvert fald på den der ligger ved Liverpool street og maden var faktisk så god at vi kom forbi 2 gange på vores korte tur.

Et andet rimelig billigt bud på et godt spisested er Bone Daddies, som servere førsteklasses ramen. Jeg ved faktisk ikke helt om de har andet på menuen – det tror jeg, men det jeg vil anbefale er selvfølgelig en god omgang ramen. De forskellige ramens er delt op i spicy-hed og jeg valgte en mild 2’er, som altså ikke var helt så mild som jeg forventede. Bare et lille tip, hvis I ikke er til stærk mad, men ellers er maden rigtig lækker og samtidig til at betale på et budget.

I den knap så billige ende af skalaen, har vi Maze, som er Gordan Ramsays restaurant. Det er selvfølgelig en oplevelse i sig selv at besøge en af de populære tv-kokkes restaurant, men udover det så var maden altså også lige i skabet. Min kæreste fik nogle kalveben hvor kødet kunne trækkes af i en omgang og jeg fik den mest møre steak jeg længe har smagt. Det var virkelig lækkert, så selvom prisen ikke var helt billig, synes jeg bestemt at det er et besøg værd.

Sticks and sushi kender vi herhjemme fra og det er altså også rigtig lækkert i London, så hvis man er sushi sulten og har lidt hjemve, så ligger der en Sticks and sushi ved Covent Garden som er værd at besøge. Selvom sushi er en af mine livretter, er det faktisk det eneste sushi sted jeg har besøgt i London, men det skuffede ikke.

Sidst men bestemt ikke mindst, vil jeg lige nævne Duck and waffle. Det at restauranten ligger i toppen af Heron tower er i sig selv grund til at besøge stedet – man har den bedste udsigt over hele byen med The Gherkin lige ved siden af. Men udover en fantastisk udsigt, så servere de altså også virkelig god mad. Vi var der til frokost og fik vafler og det er nok den bedste vaffel jeg nogensinde har fået og så var det ikke engang specielt dyrt. Det er en rimelig populær restaurant, så det kræver at man bestiller bord i god tid. Og her snakker vi altså 2 måneder før man planlægger at besøge restauranten.

 

Hvor skal man bo?

Ligemeget hvor man vælger at bo, bliver det nødvendigt at benytte sig af metro. London er en virkelig stor by og det er umuligt at se det hele på gå ben. Efter vores 5 dage den her gang havde vi gået 78 kilometer og det er altså på trods af at vi har taget både bus og metro så ofte som muligt. Så når man skal vælge sted at bo afhænger det mest af hvilket område som man synes er interessant. Jeg har boet i mange forskellige områder af byen og alle har sin fordel. De sidste par gange har jeg dog valgt at bo i området omkring Liverpool street som jeg personligt synes ligger rigtig fint i forhold til mange af de ting som jeg gerne vil. Derudover er det virkelig nemt i forhold til lufthavnen hvis man flyver med Ryanair og det er selvfølgelig også et plus. Næste gang tror jeg dog at jeg vil prøve at bo i Kensington området, da det også tiltaler mig meget – både på grund af alle de flotte bygninger, men shopping mulighederne er også rigtig gode hvis man vil lidt væk fra Oxford street.

 

Puha. Det blev lidt af en roman, men jeg håber at I kunne bruge mine tips til noget!

4 kommentarer

 • Jeg har besøgt London en enkelt gang før, men drømmer om at vende tilbage for at opleve de lidt mindre turistede oplevelser i byen. Vil helt sikkert vende tilbage til din fine guide, når jeg en dag vender tilbage til London (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Det er også en skøn by, så det kan jeg godt forstå at du drømmer om!
   Og dejligt at du kan bruge guiden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak! Det er skønt med en lidt anderledes form for rejseguide – og London kan med fordel man altid tage et smut forbi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Tak Emilie! Jeg er glad for at du synes om den. London er en skøn by 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting I ikke vidste om mig #6