Pæn make-up fra Delilah

9 ting som jeg har lært af at arbejde vikarjobs

10-ting-i-ikke-vidste-om-mig

Jeg har efterhånden arbejdet en del vikarjobs, dels da jeg var færdig med HF og havde sabbat år og dels det sidste halvanden års tid efter jeg stoppede på Teko. Der er ulemper og fordele ved alle jobs og sådan er det selvfølgelig også med vikarjobs. På den positive side er klart friheden ved at kunne sige ja og nej fra dag til dag, men det giver også en vis usikkerhed i forhold til indtægt, som især kan være svært hvis man er udeboende. Generelt er mine erfaringer med vikarjobs gode – jeg har blandt andet mødt min kæreste gennem et og fået mit nuværende job gennem et andet, men der har også været mindre gode oplevelser forbundet med det. I dag skal det derfor handle lidt om nogle af de ting som jeg har lært ved at arbejde som vikar. Here we go!

 

1. Folk der arbejder på fabrik synes ikke selv at deres job er ensformigt, faktisk har jeg op til flere gange hørt at sætningen ”hver dag er forskellig” fra ansatte på fabrikker.

2. Der er ikke mindre præstige i at arbejde på fabrik end der er i at stå i butik og lønnen er langt bedre.

3. Man bliver opfordret flere gange til at tage en uddannelse end jeg kan tælle på mine hænder og fødder til sammen

4. Sæson fyringer er helt normalt – der er både højsæsoner og lavsæsoner på næsten alle fabrikker

5. … Det er derfor en god idé at lægge flere penge til side end man normalt ville gøre, da man aldrig er sikret arbejde ret langt frem af gangen.

6. De fleste behandler dig som om du at er ”dum i job”.. I hvert fald de første par dage

7. Der er noget der hedder mødetillæg. Hvilket betyder at man får et ekstra tillæg hvis man ikke har været syg i en længere periode. Er jeg den eneste der synes at det er underligt?

8. Hvis du ikke har en bil bliver du ikke tilbudt arbejde. Så er det ligemeget om du er villig til at tage bus, cykle eller gå. Har du bil kommer du forrest i køen med det samme.

9. Det er virkelig svært at se godt ud i hvid kittel og blåt hårnet. Den dag i dag undrer jeg mig stadig over hvordan det lykkedes mig at score i den mundering.

4 kommentarer

 • Tina KH

  Jeg har også selv arbejdet som vikar, men har gjort det via vikarbureaus og har været hos flere på samme tid.
  På den måde havde jeg arbejde hver dag og sagde ja til de gode arbejdspladser og nej til de mindre gode.
  Jeg var ved flere fordi jeg heller ikke kunne klare usikkerheden hvad angår en indtægt.
  Gode punkter du har listet.
  Hilsner og en god dag:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Jeg har også altid været hos flere samtidig, men erfaret at det ikke altid har været en god idé.
   Jeg har også oftest haft meget arbejde, men hvis jeg har sagt nej mange gange, hvilket jeg har været nød til fordi at jeg har været hos flere, er jeg ligeledes blevet tilbudt mindre af dem fremadrettet.
   God dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja hvordan fanden fik du scoret ham i den mondering hahaha 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pæn make-up fra Delilah