En stille lørdag i mit nye yndlings nattøj

Repost: 10 tips til nye bloggere

blog-tips-for-new-bloggers

1. Gør hvad du kan li og vær dig selv!

Det her er muligvis det bedste råd der er at give! Skriv om hvad du har lyst til, når du har lyst til det og lad dig ikke påvirke af hvad andre synes. De fleste kan li en blog hvor personligheden skinner igennem og man kan mærke at personen bag skærmen brænder for det de skriver om..

2. Læs andre blogs og kommenter!

Følg med på andre personers blogs, facebooksider osv. Vis interesse og kommenter når du føler du har noget at sige. Jo mere interesse man viser for andre og deres blogs jo større er chancen for at de gengælder det, og det er en god måde at promovere sin blog på. Men tænk over hvad du skriver og sørg for at kommentarerne bærer præg af at du faktisk har læst indlægget. Jo mere tanke der er lagt bag jo bedre – det er de færreste der synes det er fedt at deres kommentarfelt bliver brugt som en opslagstavle til at reklamere for egen blog eller en giveaway. Og husk, det er svært at forvente folk følger med og er aktive på ens blog hvis man ikke selv er det på andres!

3. Vær aktiv på andre sociale medier

Facebook og Instagram er de perfekte steder at promovere din blog, opret en facebookside til din blog, inviter alle dine venner og opfordre dem til at gøre det samme. Når du har gjort det så husk at være aktiv – svar på kommentarer, beskeder, repost dine indlæg og del små hverdagsglimt. Gør det samme med Instagram og du er allerede godt på vej til at få opbygget en læserskare. Der findes desuden et hav af sider på Facebook der er lavet til at man kan dele sin blog og sine indlæg, så brug dem! Men husk: alt med måde, ingen gider få smidt 20 links og opdateringer i hovedet om dagen, hverken på Facebook eller Instagram.

4. Blog regelmæssigt

Det er de færeste der gider følge en blog hvor der måske bliver udgivet et enkelt indlæg i måneden, så se om du kan sørge for at blogge regelmæssigt så dine læsere har noget at komme tilbage til. Men når det så er sagt, så ha i mente at kvalitet er bedre end kvantitet. Jeg vil hellere læse et godt indlæg i ugen end jeg vil læse 5 halv-dårlige.

5. Find et blog design du er tilfreds med

Brug lidt ekstra tid på at lave dit blog design så du er helt tilfreds med det. Lav noget originalt som man kan kende din blog på og vær ikke bange for at eksperimentere. Sørg for at have en enkel baggrund hvor der ikke sker for meget, f.eks bare en plain hvid, da det hurtigt kan virke afskrækkende hvis der sker for meget. Det vigtigste er at du finder noget du selv kan li og som du føler du kan stå inde for og som indikere hvilken type blog du har.

6. Billederne betyder noget

Selvom man måske ikke lige føler man har budget til at kaste flere tusind kroner efter et spejlrefleks kamera med ekstra objektiver, så er det altså noget man bør overveje. Selvfølgelig kan man have en blog hvor man kun bruger mobilbilleder, men det visuelle udtryk er, for mig, bare mindst lige så vigtigt som teksten, så overvej om det er værd at spare op til. Det behøver jo ikke koste en bondegård, og man kan komme langt med et standard objektiv. Derudover vil jeg anbefale at holde alle billeder i samme bredde og centrerer dem  for at skabe et visuelt lækkert udtryk.

7. Opret bloglovin

Bloglovin er den ultimative måde at finde, læse og følge blogs på, så hvis du ikke allerede har kastet dig ud i at oprette en konto så sætter du læsningen her på pause og kommer igang med det samme! Bloglovin fungere på den måde at du opretter en konto hvor du tilføjer din blog, derefter kan du gå ind og få et bloglovin ikon som du kan indsætte på din blog så folk der kommer ind på din blog kan trykke på det og derefter følge dig. Derefter ligger du i deres ”reader” så det er nemt for dine læsere at holde sig opdateret om hvornår der er nye indlæg på din blog. det er smart, virkelig smart!

8. Blog af de rigtige årsager

Blogging skal være sjovt, det er 100% det der driver værket. Gør det fordi du nyder det og ønsker at dele ud af en interesse du har, det kan være mode, skønhed, fotografering, indretning mm. Hvis den eneste grund til at du blogger er at du hørt at du kan få gratis ting, blive inviteret til events og tjene penge ved at lave sponsorerede indlæg, så kan du være helt sikker på at det ikke holder i længden. Selvfølgelig kan der være nogle rare goder ved det, men det skal ikke være det der motivere dig da det er langt fra alle bloggere der tjener penge på at blogge eller får gaver regelmæssigt.

9. Lad dig ikke afskrække

I starten kan det hurtigt komme til at virke som om man snakker til sig selv, hvis ens views måske ikke lige er tårnhøje eller der aldrig bliver lagt en kommentar. Men lad vær at lade det afskrække dig fra at fortsætte, som nævnt i punkt 8. skal du gøre det for din egen skyld og ikke for andres, så skal du nok få læsere, kommentarer og sidevisninger på et tidspunkt. Folk skal lige ha chancen for at opdage dig..

10. Giv ikke op!

Endelig, den vigtigste af dem alle; Giv ikke op! Det er vigtigt at huske på at ting tager tid, og selvom det er en kæmpe kliche så blev Rom ikke bygget på en dag. Rigtig mange bloggere starter op og blogger måske et par uger eller måneder hvorefter de lige så stille dropper det igen hvis de ikke kan se fremskidt, men hvis du nyder det, så bliv ved! Hvis det skinner igennem at personen bag skærmen brænder for det de laver skal læserne, kommentarerne og sidevisningerne nok komme med tiden

12 kommentarer

 • Tak for tips. Skønt at læse at det er helt ok bare at være sig selv og endda skrive for sin egen skyld. Jeg er helt ny i det her og skriver ikke om hverken mode, mad eller sundhed. Bare om tanker og mit hverdagsliv og jeg har det fint med bare at skrive for min egen skyld. Så at læse dine tips gav mig mod og lyst til at fortsætte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg synes personligt at en blog med tanker om livet og små anekdoter fra hverdagen kan være mindst lige så spændende som en klassisk livstils blog, så bliv du endelig ved med det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for dine gode tips! Det kan man aldrig få nok af 😉

  Fortsat god dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Det var så lidt – dejligt at du kan bruge det 🙂
   Du må også have en dejlig dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er virkelig rart at du laver sådan et opslag, og fortæller at der er håb forude. Jeg er forholdsvis ny herinde, så der er da en del af dine tips, som jeg kan bruge og helt klart vil tænke over. Mange tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Jeg er super glad for at du kan bruge det 🙂 Det er nemlig ikke altid nemt at være ny i en ”verden” man ikke kender så meget til!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dit blogindlæg giver såmænd også stof til eftertanke for os, der har gjort det i et lille stykke tid og du har helt ret – nr. 1 er altafgørende 🙌 Men der er flere af dine punkter, jeg selv kunne forbedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Det er dejligt at høre at du kan bruge det selvom du ikke er ny i blog-verdenen længere 🙂
   Nummer 1 er helt sikkert alfa omega, hvis man ikke har sig selv med i det kan man lige så godt stoppe med det samme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Katrine.
  Godt at du opfordrede til at læse dit indlæg, for det er da super godt… Også for en der hverken er helt sprit ny eller gammel (1 år på bagen) …
  Men hvordan med det Bloglovin. Har haft ikonet på i laaang tid, men får ingen læsere der igennem. Nogen bud på hvad der kan være galt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Tusind tak, det er jeg glad for at du synes og godt at du kan bruge det.
   Jeg tror det med bloglovin også afhænger lidt af hvilke type læsere man har, men hvis jeg var dig ville jeg forsøge mig med at gøre lidt mere opmærksom på det. Nu ved jeg ikke hvordan du normalt reklamere for dine indlæg, men du kan evt. prøve at dele dem i forskellige facebook grupper eller begynde at like folks indlæg på bloglovin for at gøre opmærksom på dig selv.
   Ellers må du væbne dig med tålmodig 🙂 1 år er stadig forholdvis nyt, så det skal nok komme med tiden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er dejligt at læse dette indlæg. Det er de bedste råd, man kan give. Og jeg har selv gjort brug af dem. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Dejligt at du kan li det 🙂 Gode råd kan man altid bruge

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En stille lørdag i mit nye yndlings nattøj