Min yndlings jakke til de kolde dage

”Hvad med din uddannelse, Katrine?”

dropping out

I løbet af det sidste års tid har jeg virkelig fået mange spørgsmål, både herinde, på mail og personligt, angående min uddannelse på Teko. Jeg har været super meget i tvivl om hvorvidt det var noget som jeg ville dele med jer herinde, da det er meget personligt for mig. Men jeg går samtidig rigtig meget op i at være ærlig og der skal også være plads til ting herinde som ikke er glansbillede-materiale. Så selvom indlægget har været længe undervejs synes jeg at de mange spørgsmål fortjener lidt svar.

Sagen er den, at jeg i løbet af hele min studietid på Teko var i tvivl omkring mit valg af studie. Det har både været i forhold til skolen men mest selve studieretningen, indkøb. Ser I, jeg har aldrig set mig selv som værende ”dum” i skolen og har altid haft let ved de fleste skole-relaterede ting. Jeg har samtidig været rigtig slem til at springe over hvor gærdet var lavest, i den forstand at jeg aldrig har været god til at få lavet mine lektier, men til gengæld har jeg givet den en skalle når det kom til eksamen, som jeg altid har haft nemt ved. Af samme årsag valgte jeg også HF i stedet for almen gymnasie da jeg vidste at mit gennemsnit ville blive bedømt udelukkende udfra min evne til at gå op til eksamen fremfor min indsats resten af året.

Sådan har jeg altid klaret mig og det har fungeret ganske fint. Men sådan kan man ikke komme igennem en videregående uddannelse, og det vidste jeg også godt inden jeg begyndte på Teko. Jeg havde bare ikke forudset hvor svært jeg ville have ved at lave om på det. Jeg har aldrig følt mig så elendig til noget før og jo længere tid der gik, jo mere sank mit selvværd.

Jeg var som sagt i tvivl lige fra starten på studiet, hvilket selvfølgelig ikke er et særligt godt tegn, men jeg har aldrig rigtig set det, at droppe ud, som en mulighed for mig. Ikke at jeg synes der er noget forkert i ikke at gennemføre en uddannelse, men jeg har bare aldrig følt at det var en mulighed for mig, personligt. Jeg blev derfor ved med at give uddannelsen en chance. På første semester drejede det sig om at jeg ikke var kommet ud på specialet og derfor ikke følte jeg kunne vurdere det ordentligt og på andet semester (speciale semester) tænkte jeg at det måske blev anderledes når jeg kom ud i praktik. Praktikken gik som sådan fint nok, jeg havde meget ansvar og styrede derfor meget selv hvornår og hvor jeg ville arbejde, hvilket gjorde det nemt for mig at gennemføre.

Før jeg vidste af det havde jeg bestået min portfolio, første semester eksamen og min praktik eksamen og det var tid til juleferie. Da jeg kom tilbage var mit engagement lavere end nogensinde før, og jeg haltede virkelig bagefter, men på den anden side manglede jeg jo nærmest kun at bestå min afsluttende eksamen..

Men tilbage i marts 2015 tog jeg altså en drastisk beslutning om ikke at gennemfører det. I hvert fald ikke nu. Og for at være helt ærlig så var det en kæmpe lettelse for mig og den dag i dag føler jeg på ingen måde at det har været det forkerte valg. Jeg føler ikke at jeg har spildt tiden. Jeg har lært nogle fantastiske mennesker at kende og haft nogle af de bedste oplevelser i mit liv, i løbet af min studietid på Teko, samt mit liv i Herning og Birk, hvor jeg boede.. Der er intet af det jeg ville have været foruden. Det jeg ærgre mig mest over er egentlig at jeg har brugt SU klip på en uddannelse som jeg ikke har gennemført. Men jeg nåede bare frem til den konklusion at jeg alligevel aldrig ville komme til at arbejde med indkøb alligevel, så om jeg færdiggjorde det eller ej ville ikke gøre den store forskel for mig.

Jeg ved godt at der sikkert er blandede meninger omkring det at droppe ud fra en uddannelse, især så tæt på målstregen, men det er bare rigtig vigtigt for mig at understrege at jeg føler at det var den helt rigtige beslutning for mig. Nu er det snart 2 år siden og det har bestemt ikke kun været lutter lagkage. Jeg har kæmpet med dårlige vikarjobs, stram økonomi og trang plads på mit lille værelse hjemme hos mine forældre, men det ændrer ikke på at det har været et af mit livs bedste beslutninger. Jeg er gladere end jeg længe har været. Jeg er flyttet sammen med min dejlige kæreste, jeg har fået et fast job som jeg er glad for og så har jeg den mest fantastiske familie og venner som har støttet mig hele vejen. Så selvom det var ekstremt surt lige i starten og jeg stadig får undrende blikke når jeg fortæller om mit valg, så ville jeg ikke have gjort noget af det om.

 

4 kommentarer

 • Der ligger også bare så meget symbolik i det med at droppe ud, som det kan være svært at acceptere. Jeg havde i hvert fald heller aldrig set mig som typen der kunne finde på at gøre det, men ikke desto mindre var det den vej jeg endte med at gå for snart fire år siden. Det var hårdt, menndet var det rigtige! Og i dag kan du jo bare prise dig lykkelig for, at du ikke gennemførte, med det “vidunderlige” nye uddannelsesloft. Uddannelse er så personlig en sag, der skal sgu være plads til blandede følelser undervejs, og jeg synes det er sejt klaret, at du tog den svære beslutning i sidste ende 🙂

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Tusind tak Lisbeth. Jeg synes også det var en pisse svær beslutning dengang, men nu er jeg bare så glad for at jeg ikke blev i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maven fornemmelsen skal være der – jeg er droppet ud flere gange, og har aldrig fortrudt (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Ja, jeg skulle nok også bare have taget beslutningen før. Mavefornemmelsen var der aldrig rigtig til det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min yndlings jakke til de kolde dage