Drømme om lamper

Marokkanske te-traditioner og et forsøg med detox te

design-mudder-dm-detox-te

Jeg er ikke den helt store te drikker. Heller ej kaffe. Faktisk drikker jeg aller helst vand (eller Pepsi max), men hvis det absolut skal være varmt foretrækker jeg kakao. På det punkt er jeg vidst ikke blevet helt voksen endnu. Derfor var det også lidt ekstremt pludselig at blive tilbudt te 10 gange om dagen da vi var i Marokko og samtidig føle at det var uhøfligt at sige nej.

De første par kopper var virkelig bare noget der skulle ned hurtigt, men efter noget tid endte det alligevel med at jeg sagtens kunne nyde en kop eller to – såfremt den var proppet med sukker, bevares.

Og vi lærte da også en masse om te-traditioner i Marokko da vi havde te-ceremoni i vores lille lodge, Touda, hvor vi fik serveret tre forskellige slags te. Den første var sød som livet, den anden var bittersweet som kærligheden og den sidste var stærk som døden. Det hele blev serveret til lyden af fire fuldvoksne mænd der skrålede om kap med hinanden. Det var virkelig en unik oplevelse, som jeg sent vil glemme.

Nu er det efterhånden lidt tid siden jeg landede i Danmark igen og selvom jeg bestemt ikke savner te-mændgerne som vi fik serveret i Atlas bjergene, så har jeg alligevel fået mod på at begynde at drikke te lidt oftere – det er jo ikke fordi jeg ikke kan li det! Samtidig er jeg blevet inspireret til langt om længe at få prøvet en af de mange detox te der findes på markedet. Jeg har valgt Sugar detoxen, som skulle hjælpe med at mindske appetitten og trangen til søde sager samtidig med at den udrenser affaldstoffer fra kroppen og genskaber balance. Det lyder jo alt sammen meget lovende og januar-agtigt, så nu må vi se hvordan jeg har det når jeg er færdig med ”kuren” om et par uger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømme om lamper