Alexander Wang x H&M leather bag

10 Tips for new bloggers

blog tips for new bloggers

1. Gør hvad du kan li og vær dig selv!

Det her er muligvis det bedste råd der er at give! Skriv om hvad du har lyst til, når du har lyst til det og lad dig ikke påvirke af hvad andre synes. De fleste kan li en blog hvor personligheden skinner igennem og man kan mærke at personen bag skærmen brænder for det de skriver om..

2. Læs andre blogs og kommenter!

Følg med på andre personers blogs, facebooksider osv. Vis interesse og kommenter når du føler du har noget at sige. Jo mere interesse man viser for andre og deres blogs jo større er chancen for at de gengælder det, og det er en god måde at promovere sin blog på. Men tænk over hvad du skriver og sørg for at kommentarerne bærer præg af at du faktisk har læst indlægget. Jo mere tanke der er lagt bag jo bedre – det er de færreste der synes det er fedt at deres kommentarfelt bliver brugt som en opslagstavle til at reklamere for egen blog eller en giveaway. Og husk, det er svært at forvente folk følger med og er aktive på ens blog hvis man ikke selv er det på andres!

3. Vær aktiv på andre sociale medier

Facebook og Instagram er de perfekte steder at promovere din blog, opret en facebookside til din blog, inviter alle dine venner og opfordre dem til at gøre det samme. Når du har gjort det så husk at være aktiv – svar på kommentarer, beskeder, repost dine indlæg og del små hverdagsglimt. Gør det samme med Instagram og du er allerede godt på vej til at få opbygget en læserskare. Der findes desuden et hav af sider på Facebook der er lavet til at man kan dele sin blog og sine indlæg, så brug dem! Men husk: alt med måde, ingen gider få smidt 20 links og opdateringer i hovedet om dagen, hverken på Facebook eller Instagram.

4. Blog regelmæssigt

Det er de færeste der gider følge en blog hvor der måske bliver udgivet et enkelt indlæg i måneden, så se om du kan sørge for at blogge regelmæssigt så dine læsere har noget at komme tilbage til. Men når det så er sagt, så ha i mente at kvalitet er bedre end kvantitet. Jeg vil hellere læse et godt indlæg i ugen end jeg vil læse 5 halv-dårlige.

5. Find et blog design du er tilfreds med

Brug lidt ekstra tid på at lave dit blog design så du er helt tilfreds med det. Lav noget originalt som man kan kende din blog på og vær ikke bange for at eksperimentere. Sørg for at have en enkel baggrund hvor der ikke sker for meget, f.eks bare en plain hvid, da det hurtigt kan virke afskrækkende hvis der sker for meget. Det vigtigste er at du finder noget du selv kan li og som du føler du kan stå inde for og som indikere hvilken type blog du har.

6. Billederne betyder noget

Selvom man måske ikke lige føler man har budget til at kaste flere tusind kroner efter et spejlrefleks kamera med ekstra objektiver, så er det altså noget man bør overveje. Selvfølgelig kan man have en blog hvor man kun bruger mobilbilleder, men det visuelle udtryk er, for mig, bare mindst lige så vigtigt som teksten, så overvej om det er værd at spare op til. Det behøver jo ikke koste en bondegård, og man kan komme langt med et standard objektiv. Derudover vil jeg anbefale at holde alle billeder i samme bredde og centrerer dem  for at skabe et visuelt lækkert udtryk.

7. Opret bloglovin

Bloglovin er den ultimative måde at finde, læse og følge blogs på, så hvis du ikke allerede har kastet dig ud i at oprette en konto så sætter du læsningen her på pause og kommer igang med det samme! Bloglovin fungere på den måde at du opretter en konto hvor du tilføjer din blog, derefter kan du gå ind og få et bloglovin ikon som du kan indsætte på din blog så folk der kommer ind på din blog kan trykke på det og derefter følge dig. Derefter ligger du i deres ”reader” så det er nemt for dine læsere at holde sig opdateret om hvornår der er nye indlæg på din blog. det er smart, virkelig smart!

8. Blog af de rigtige årsager

Blogging skal være sjovt, det er 100% det der driver værket. Gør det fordi du nyder det og ønsker at dele ud af en interesse du har, det kan være mode, skønhed, fotografering, indretning mm. Hvis den eneste grund til at du blogger er at du hørt at du kan få gratis ting, blive inviteret til events og tjene penge ved at lave sponsorerede indlæg, så kan du være helt sikker på at det ikke holder i længden. Selvfølgelig kan der være nogle rare goder ved det, men det skal ikke være det der motivere dig da det er langt fra alle bloggere der tjener penge på at blogge eller får gaver regelmæssigt.

9. Lad dig ikke afskrække

I starten kan det hurtigt komme til at virke som om man snakker til sig selv, hvis ens views måske ikke lige er tårnhøje eller der aldrig bliver lagt en kommentar. Men lad vær at lade det afskrække dig fra at fortsætte, som nævnt i punkt 8. skal du gøre det for din egen skyld og ikke for andres, så skal du nok få læsere, kommentarer og sidevisninger på et tidspunkt. Folk skal lige ha chancen for at opdage dig..

10. Giv ikke op!

Endelig, den vigtigste af dem alle; Giv ikke op! Det er vigtigt at huske på at ting tager tid, og selvom det er en kæmpe kliche så blev Rom ikke bygget på en dag. Rigtig mange bloggere starter op og blogger måske et par uger eller måneder hvorefter de lige så stille dropper det igen hvis de ikke kan se fremskidt, men hvis du nyder det, så bliv ved! Hvis det skinner igennem at personen bag skærmen brænder for det de laver skal læserne, kommentarerne og sidevisningerne nok komme med tiden

17 kommentarer

 • Tak for et super godt indlæg! Det er dejligt med nogle tips til, hvordan man skal arbejde videre med sin egen blog. Det er dejligt med ny inspiration og vil helt sikkert fortsætte med at blogge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Er glad for du kan li det 🙂 Og godt at høre at du ikke har tænkt dig at stoppe lige foreløbigt! (:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes det er et utrolig dejligt og inspirerende indlæg du har lavet. Vi er simpelthen så mange der sidder med en blog, og har måske lidt svært ved at komme igang, så det er rart at få nogle tips og egentlig bare blive mindet om hvorfor man egentlig gør det… Fordi det skal være sjovt!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Tusind tak, jeg er glad for du kan bruge det! 🙂 Synes det er rigtig vigtigt at huske sig selv på hvorfor man begyndte i første omgang..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er rigtig vild med dit indlæg! Jeg ville faktisk spørge ydmygt, om du har lyst til at kigge forbi min blog og fortælle mig, hvad jeg måske kunne forbedre? Ved godt, at det er rimelig meget at forlange, men det er jo værd at spørge alligevel 🙂
  Jeg er for resten SÅ vild med din blog! Du er meget inspirerende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Mange tak! Er rigtig glad for du kan li bloggen og synes indlægget her er brugbart (:
   Selvfølgelig vil jeg kigge forbi og komme med min lidt input!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fedt indlæg!!! Jeg elsker dine tips og er allerede ved at se, hvad jeg kan gøre bedre for min blog.
  Når jeg kigger rundt i blog-land, så føles det som om, at det er tålmodigheden der er det største problem. Altså at folk bliver desperate for at få læser og kaster sig ud i alle mulige krumspring for at få læsere hurtigst muligt… Jeg blogger altid ud fra 2 hovedregler – Vil jeg fortryde det på et senere tidspunkt? og Er det noget jeg har lyst til at se på forsiden af Ekstra Bladet? ikke at jeg nogensinde regner med at jeg kommer på forsiden, men det er mere pointen i at være bevidst om, hvad man sender ud.
  Fedt indlæg! :D:D:D

  With Love,
  Sabrina
  http://LifeofSabrina.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Hvor er det bare fedt at høre at du kan bruge det til noget! Jeg er helt enig i at det virker som om rigtig mange bliver helt desperarte, men det gælder bare om at holde hovedet koldt og fokusere på at det er en hobby man har fordi man elsker det.
   Det lyder som nogle rigtig fine regler du har sat for dig selv, det er altid vigtigt at man kan stå inde for det man ligger ud på nettet og kunne se sig selv i øjnene bagefter (:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig gode tips 🙂 Altid dejligt når gode bloggere deler deres egen tips & tricks til at blogge 🙂
  Skriver selv med et par andre bloggere på http://unitate.dk/ omkring det at blogge – og kan jo derfor kun sige, at du rammer rigtig godt 🙂 Især nummer 10 må være den en af de vigtige – aldrig giv op!

  /Nicolaj – Unitate.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Er glad for du kan lide indlægget! Jeg må lige tjekke jeres side ud, det kan være jeg selv kan få mig et par nye tips og tricks til hvad jeg kan gøre bedre eller anderledes 🙂 Og helt enig, det vigtigste er man ikke giver op hvis man brænder for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusind tak for dette indlæg Katrine. Jeg vil helt klart tage dine tips til mig!

  xx Emma, http://www.ouvrirlabouche.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Det var så lidt, dejligt at høre du kan bruge det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt indlæg. Kan selv relatere til flere. Jeg blogger selv og gør det mest af alt fordi jeg godt kan lide det og fordi jeg synes det er fedt! 🙂
  Hvorfor gøre noget man alligevel ikke gider? 😉

  http://camillazanchettabertelsen.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mørk

   Mange tak 😀
   Jeg er helt enig, blogging er sgu for tidskrævende hvis man ikke elsker det samtidig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Først og fremmest så synes jeg det er vigtigt at være sig selv og selv at kunne stå inde for det man laver. Jeg har på et tidspunkt lavet et indlæg, som hedder 10 tips for new bloggers. I kan finde det her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alexander Wang x H&M leather bag